Lakritskola!

 

Ca 40 stycken (det stod 60 i receptet men då får man göra bra små kolor..)
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
0.75 dl turkisk peppar, (funkar bra med vilka hårda lakritskarameller som helst)
2 tsk smör
200 g ljus choklad

Gör så här:

Blanda grädde, socker, sirap, kakao och turkisk pepparkaramellerna i en vid gryta. Låt det koka upp under omrörning. Låt sedan koka ganska kraftigt utan lock och tills termometern visar ca 120 grader eller tills smeten klarar ”kulprovet”. Det tar ca 15 minuter i en vid gryta. Rör om då och då. Tillsätt smöret och häll i en form som du har klätt i bakplåtspapper. Låt kolan svalna av. Skär kolan i bitar och under tiden du gör det så smälter du chokladen. Doppa bitarna och använd en gaffel för att doppa bittarna med. Strö över lite flingsalt.

 

Love to U!!

Kommentarerna omfattas inte av Devote.se:s utgivarbevis.
Du ansvarar själv för innehållet i dina kommentarer, även vad gäller straffskyldighet.

Uppgifter:

Verifiera:

Kom ihåg mig Maila mig när någon svarar.

Kommentarer till detta inlägg

  • Marknadsför din blogg gratis på LinkAndLike.se
  • smöret och chokladen då?? :)
  • fin blogg! kika gärna in på min:) kramar!
  • Mu,mmsigt :) /Kram
  • Gillar inte lakrits men man kan ju alltid göra och ge bort.
  • Jag försökte mig på dem förra åren men fick inte till rätt koncistens. Ska testa med ditt recept kanske!
  • Hur får du dom så fyrkantiga och fina. Tycker alltid det är svårt att få till kolabitarna bra.
  • Vilken fin blogg du driver tjejen! Kul att läsa :) Kicka gärna in på vår blogg! Ha en fin dag! :) KRAM
  • Hur fina är inte dessa då? Du är ju grym! Hur får du till dem? Kramar
  • Gud så god den ser ut! Perfekt, tack, måste prövas:) Caroline
  • Ser verkligen riktigt goda ut! Blev resultatet vad du hade hoppats på?
  • Varm julkram på dej♥
  • Ser gott ut...! Såg dej på instagram, själv heter jag detgulahuset, om du vill kika in... :-) God fortsättning!
  • Gott nytt år kära du!!! Hoppas du får ett underbart 2013!!! kram kram Malin
  • Dom där såg riktigt goda ut! Ska nog testa att göra dom någon dag :)
  • Jättefin blogg!

Veckans mest lästa artiklar

Fredagsprofilen: Petra TungårdenKärlek med DashaMåndagskollen
e